Neem en lees, poëziegeschenk van Stefan Hertmans

De laatste donderdag van januari is steeds een feest voor poëzieliefhebbers: gedichtendag, het begin van een hele Poëzieweek.

Dit jaar schreef Stefan Hertmans het Poëziegeschenk. Het thema van de Poëzieweek, jaren die druppelend versmelten, wordt door Hertmans op eigenste wijze gekneed in ‘Neem en lees’ (Daisy 23485). Hij las de gedichten zelf in in onze huisstudio. Eén gedicht staat centraal als luisterfragment in de kijker (mp3). Dit smaakt ongetwijfeld naar meer! Iedereen die vandaag een boek aanvraagt of ‘poëzie’ als genre heeft gekozen, bezorgen we zomaar – als fijn hebbedingetje – deze bundel gedichten.

In heel Vlaanderen en Nederland vinden van 28/01 tot 3/02 tal van activiteiten plaats, alle info vindt u op http://www.poezieweek.com.

Nog drie andere poëzietips van het huis: ‘Het was wat was’ van Geert van Istendael (Daisy 23022, 0:42) , ‘Wij zijn evenwijdig’ van Maud Van Hauwaert (Daisy 22864, 1:06) en tot slot ‘Nieuwe rituelen’ van kersvers Antwerps stadsdichter Maarten Inghels (Daisy 23307, 1:42). Alle drie lazen ze hun bundel met verve zelf in.

Veel poëzieplezier!