4 nieuwe Wablieft-boeken

Op 19 november stelt Wablieft vier nieuwe boeken voor. Wablieft-boeken zijn vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant... Ook deze boeken hebben we naar full-tekst-full-audio Daisy omgezet, met Daisy-software kan je de tekst meevolgen op je scherm.

Één boek sluit erg aan bij onze werking: ‘Stille vriendschap’ van Michel Follet (Daisy 23302, 1:23).
Marc leest in zijn vrije tijd boeken in. Twee uurtjes per week. Hij doet het al jaren. Niet voor zichzelf, voor anderen. Aan de andere kant van het glas luistert Karel mee. Hij neemt de stem van Marc op en plakt het gesproken boek aan elkaar. Voor Karel is het meer dan een job, het is een passie. Er ontstaat een mooie vriendschap tussen Karel en Marc. Die vriendschap is op geen enkele manier stuk te krijgen. En toch gebeurt er iets wat die bijzondere band tussen Karel en Marc wel erg moeilijk maakt.

‘Antwerpen - New York, enkele reis’ van Leen De Laere (Daisy 23301, 1:00).
Antwerpen, 1920. Frans Wouters vertrekt met het schip de Lapland naar New York. Het schip van de Red Star Line voert duizenden emigranten naar Amerika. Zij verlaten hun land, op zoek naar een betere toekomst. Aan boord maakt Frans kennis met de vijftienjarige Teresa en met de geheimzinnige meneer White. Ze brengen hem meteen al in de problemen...

‘De onderbroek’ van Louis van Dievel (Daisy 23303, 1:16).
Marc Hasaert heeft geen goed huwelijk. Hij is vooral te vinden in café Classics. Daar verleidt hij zo veel mogelijk vrouwen. Op een avond gaat Sylvia naast hem aan de toog zitten. Al snel komt er meer van. Na een wilde nacht komt het lief van Sylvia plots thuis. Marc moet haastig vertrekken. Hij vergeet één ding: zijn onderbroek.

‘Punt. Wat zeg je?’ Van Marc Kregting (Daisy 23299, 1:08)
Iedereen die schrijft, gebruikt wel een punt. Je zet dat teken aan het eind van een zin. Dan is die voorbij. Wat is een punt eigenlijk? Marc Kregting had niet meteen een antwoord. Daarom schreef hij er een boek over. Hij haalde er allerlei soorten tekst bij: een brief, een sprookje, een gedicht,... Kregting droomde ervan zijn boek af te sluiten zonder punt, maar met het langste woord uit het Nederlands. Zo werd Punt een grappig boek. Een vreemd boek. Iets zonder einde.

Michel Follet en Marc Kregting lazen hun boek zelf in.