De Bijbel in 130 uren of op 1 km braillepapier

De Bijbel helemaal toegankelijk voor personen met een leesbeperking! Een primeur!

Luisterpuntbibliotheek en Blindenzorg Licht en Liefde (BLL) hebben samen werk gemaakt van de omzetting van de Bijbel in Daisy-luistervorm én in braille.

In samenspraak met de Vlaamse en Nederlandse Bijbelstichting hebben we de Willibrordvertaling van de Bijbel uit 1995 als basiswerk genomen.

De brailleversie van de hele Bijbel is meer dan indrukwekkend: drie meter in katernen gevouwen braillebladen. Dit staat voor bijna één lopende kilometer braillepapier.

Maar het is vooral de Daisy-luisterversie met Vlaamse stemmen die veel werk en tijd heeft gevergd. 25 vrijwillige inlezers hebben de ruim 70 Bijbelboeken ingelezen. De hele Bijbel beluisteren kost je meer dan 5 dagen, dag en nacht doorlezen … in totaal precies 128 uur en 16 minuten.

Deze Bijbel is volledig toegankelijk voor personen die blind en slechtziend zijn, of omwille van MS, afasie of dyslexie geen gewone boeken kunnen lezen.

Deze versie is bovendien omgezet in full-text-full-audio; de studiotechnici van BLL hebben de audio-opnames met de elektronische tekstversie gesynchroniseerd. Hierdoor kan de tekst die wordt voorgelezen tegelijk worden getoond op het scherm (computer, iPad of smartphone), de voorgelezen zin licht op.

Deze Bijbelversie is een unicum in het Nederlandse taalgebied.

Elk Bijbelboek kan via Luisterpunt geleend worden op Daisy-schijfje of geprint in braille, maar kan ook online worden gelezen (downloaden of streamen).

Wil je de volledige Bijbel in Daisy, dan is die aan kostprijs (€ 40) te koop bij Blindenzorg Licht en Liefde (hulpmiddelen@vlaamsoogpunt.be050 40 60 52, BE93 7370 3703 7076).