Luisterpunt wenst je een gelukkig en gezond 2023!

banner Luisterpunt wenst je een gelukkig 2023. logo van luisterpunt. een kerstboom en sneeuwvlokken.

Het is een cliché, maar wat vliegt een jaar zo snel voorbij. 2022 was een druk en erg boeiend jaar. We mochten opnieuw workshops en activiteiten organiseren en stonden paraat op beurzen. En eindelijk konden we de deuren van onze nieuwe locatie – die ondertussen niet meer zo nieuw is – openzetten. In november organiseerden we een opendeurdag voor de jeugdlezers en in december verwelkomden we onze volwassen lezers.

  • De campagne ‘Ik haat lezen’, die we samen met Eureka ADIBib voeren voor kinderen en jongeren met dyslexie, bestond in 2022 tien jaar en dat hebben we uitgebreid gevierd met een Ik haat lezen-studiedag, een spot op Eén en een online Ik haat lezen-escaperoom.
    We zijn blij om zoveel nieuwe lezers met dyslexie te mogen verwelkomen, en hopen dat onze Daisy-luisterboeken hen veel leesplezier mogen bezorgen.
  • We staken daarnaast onze campagne ‘Geef je oren de kost’ in een nieuw jasje en organiseerden online infosessies voor ergotherapeuten, vrijwilligers of mensen die op een andere manier bezig zijn met lezen in een zorgvoorziening. Deze campagne voeren we samen met Transkript (luistertijdschriften) en Kamelego (Audiokrant).
  • In onze studio verwelkomden we het afgelopen jaar heel wat auteurs, en we hebben een neus voor prijsbeesten! Onder meer Tülin Erkan, Carmien Michels, Anne-Laure Van Neer, Moya De Feyter en Esohe Weyden werden genomineerd voor of wonnen prestigieuze prijzen met de boeken die ze zelf bij ons inlazen.
  • Onze uitleendienst stond zoals altijd enthousiast klaar om je via mail of telefonisch van boeken en antwoorden op je vragen te voorzien.
  • Daarnaast werkten we achter de schermen verder aan een nieuw bibliotheeksysteem voor onze boeken- en lezersadministratie, en zetten we stappen om onze brailleboeken in de toekomst ook digitaal te kunnen uitlenen.

Het was opnieuw een boeiend en inspirerend leesjaar, en uiteraard doen we ook in 2023 ons uiterste best om je van leesvoer te voorzien. 

De bestuurders en medewerkers van Luisterpunt wensen jou een gelukkig en gezond 2023, met veel liefde, vriendschap en natuurlijk ook met steengoede boeken!