Luisterpuntbibliotheek lanceert luisterboeken van #LikeMe voor kinderen met een leesbeperking

Foto met de zes boeken van #LikeMe en daarnaast een tablet en hoofdtelefoon

De muzikale Ketnet-serie #LikeMe is razend populair. De avonturen van Caro en haar vrienden verschenen eerder al in boekvorm, maar Luisterpuntbibliotheek biedt nu luisterversies van de boeken aan. Zo kunnen ook kinderen met een leesbeperking  zoals een fysieke beperking of dyslexie – genieten van de verhalen. De cast van #LikeMe las de luisterboeken zelf in.

Het was de mama van een meisje met dyslexie die het verhaal in gang zette. Zij contacteerde ons met de vraag om de boeken van de populaire #LikeMe-reeks om te zetten naar luistervorm. Haar dochter is grote fan van de serie, maar de boeken zelfstandig lezen is te moeilijk. Zo mist ze een deel van het #LikeMe-verhaal, want de boeken vullen de tv-reeks aan met extra achtergrond bij de personages Caro, Camille, Yemi en de andere vrienden.

Joey Kwan leest het boek van haar personage 'Kyona' in bij Luisterpunt

De meeste van onze luisterboeken worden ingelezen door vrijwilligers die geslaagd zijn voor een stemproef en jaarlijks lezen ook een 40-tal auteurs hun eigen boek in. Voor de #LikeMe-boeken besloten we de cast zelf te vragen om de boeken in te lezen. De acteurs gingen hier enthousiast op in en doken tijdens de tweede lockdown de studio in.

Actrice Joey Kwan (Kyona in #LikeMe): "Ik heb pas op mijn 6 jaar Nederlands geleerd met de hulp van mijn vriendin Bernadette. Taal is zo belangrijk, zonder taal kan je niet communiceren, en krijg je ook niet de kansen om jezelf optimaal te ontplooien. Het was voor mij heel betekenisvol om nu zelf een ‘Bernadette’ te zijn voor kinderen met een lees- of zichtbeperking of kinderen zoals ik die een extra auditief duwtje in de rug nodig hebben. Tijdens het lezen probeerde ik me voor te stellen dat ik, zoals een soort van grote zus, onze fans zou helpen door het boek voor te lezen. Het was een ontzettend leuke en leerrijke ervaring en ik hoop dat de lezers ook met volle teugen kunnen genieten van het #LikeMe-aanbod bij Luisterpuntbibliotheek.”

De zes luisterboeken uit de eerste #LikeMe-boekenreeks vind je NU in onze catalogus. Veel leesplezier! 

Het aanbod van Luisterpuntbibliotheek staat enkel open voor mensen met een leesbeperking

Volg ons op Facebook en Instagram voor leuke updates, een blik achter de schermen én een #LikeMe-wedstrijd

Dit project was een fijne samenwerking tussen Luisterpuntbibliotheek, Fabric Magic, Ketnet en Borgerhoff & Lamberigts.

De #LikeMe-cast wenst je veel leesplezier!