Karakters en Luisterpunt lanceren een literaire podcast!

Tekening van een man die een boek leest, voor een grote boekenkast

Hoe was het om Johann Wolfgang von Goethe te zijn? Waarom ruilde James Joyce zijn geliefde Dublin op een gegeven moment in voor Triëst? Wie was Simone de Beauvoir en waar gaat haar beroemde De tweede sekse over? In de gloednieuwe literaire podcastserie van Karakters en Luisterpunt treed je in de voetsporen van de meest bijzondere schrijvers en ontdek je de verhalen achter de verhalen! Tweewekelijks verschijnt er op donderdag een nieuwe aflevering.

De eerste die aan de beurt is, is de Amerikaanse cultschrijver H.P. Lovecraft. In deze aflevering proberen we te achterhalen wat voor leven H.P. Lovecraft heeft geleefd en waarom hij de uitvinder van de kosmische horror wordt genoemd. Ook gaan we na hoe groot de impact van zijn werk is geweest op de literatuur, film- en muziekwereld.

Beluister de podcast op anchor.fm/karakters of met je favoriete podcast-app: Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts,...

Over Karakters

Karakters is een literair platform voor inspiratie en informatie, opgericht in 2018. De redacteurs streven naar oordeelvrije inhoud. Geen recensies dus, maar wel artikels die je enthousiasmeren en informeren over boeken door net de achtergronden en verhalen te vertellen die achter de boeken schuilgaan. In 2020 startte Karakters een eigen uitgeverij die elk jaar drie ‘vergeten’ boeken uit de wereldliteratuur uitgeeft. Boeken die niet meer in de boekhandel te vinden waren, geven ze zo een nieuw leven.
De eerste twee uitgaves van Karakters zijn beschikbaar als Daisy-luisterboek: 'De poort' van Sošeki Natsume en 'De kleur uit de ruimte' van H.P. Lovecraft