Online infosessies voor zorgvoorzieningen: 'Gaat lezen moeilijk? Geef je oren de kost!' over luisterboeken, luistertijdschriften en Audiokranten

Gaat lezen moeilijk? Geef je oren de kost! Logo's van Luisterpunt, Transkript en Kamelego. Een oudere man met koptelefoon luistert.

Ben je ergotherapeut, vrijwilliger of op een andere manier bezig met lezen in een zorgvoorziening (bv. woonzorgcentrum) en wil je mensen (opnieuw) aan leesplezier helpen? Lees dan snel verder!

Wat als je graag boeken, tijdschriften en/of kranten leest, maar lezen moeilijk wordt? Wat als je ogen achteruitgaan door een visuele beperking als diabetische retinopathie, glaucoom of maculadegeneratie? Of wanneer het moeilijk wordt om bladzijden om te slaan door een fysieke beperking als reuma, verlamming of Parkinson? Dankzij Luisterpunt, Transkript en Kamelego en hun aanbod aan lectuur in Daisy-luistervorm* kan iederéén genieten van boeken, tijdschriften en kranten:

  • Bij Luisterpuntbibliotheek vzw kan je terecht voor meer dan 33.000 Daisy-luisterboeken. Thrillers, literaire romans, non-fictie, romantische verhalen ... Voor elk wat wils!
  • Bij Transkript vzw vind je Daisy-luisterversies van 10 Vlaamse tijdschriften, waaronder Plus Magazine, Knack, Dag Allemaal en Humo.
  • Bij Kamelego vzw kan je de audioversie van 7 Vlaamse kranten in Daisy-formaat beluisteren.

Je kan de kranten, tijdschriften en boeken eenvoudig beluisteren op een tablet of smartphone met de Anderslezen-app, zowel beschikbaar in de App Store als in de Play Store. 

Meer info vind je op www.geefjeorendekost.be.

[*Daisy is een wereldwijde standaard en staat voor Digital Accessible Information System. Trager of sneller laten voorlezen, bladeren en stiekem vooruit lezen, het kan allemaal met deze mp3-luistervorm.]

Online infosessies voor zorgvoorzieningen

Ben je geïnteresseerd in ons aanbod voor ouderen en wil je mee het leesplezier verspreiden? Schrijf je in voor een van onze online infosessies voor ergotherapeuten, animatoren, vrijwilligers en mensen die op een andere manier bezig zijn met lezen in een woonzorgcentrum. Op een uurtje ben je helemaal mee! We leggen ook uit hoe alles praktisch werkt en voorzien ruimte voor jouw vragen.

  • Woensdag 2 februari van 10u tot 11u
  • Donderdag 10 februari van 14u tot 15u
  • Dinsdag 15 februari van 10u tot 11u
  • Maandag 21 februari van 10u tot 11u
  • Dinsdag 8 maart van 14u tot 15u

Inschrijven kan via het formulier hieronder. Opgelet: het maximale aantal deelnemers per sessie is 50. Wacht dus best niet te lang met je in te schrijven om zeker te zijn van je plekje
Enkele dagen op voorhand ontvang je de link naar de infosessie, die we organiseren via Microsoft Teams.

Heel graag tot dan! Samen bezorgen we mensen leesplezier!

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@geefjeorendekost.be

We gebruiken je gegevens uitsluitend voor de communicatie over onze online infosessies. Achteraf verwijderen we je gegevens overal, tenzij je hieronder aanvinkt dat je de nieuwsbrief van Luisterpunt wilt ontvangen. 

Ik schrijf me in voor de online infosessie op:

4 keer per jaar ontvang je Daisy-boekentips, inspirerende voorbeelden en nieuws over Luisterpunt in je mailbox.

*Luisterpunt gebruikt de gegevens die je via dit formulier verstrekt uitsluitend om je enkele malen per jaar een nieuwsbrief te sturen. Je kan op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Uitschrijven' te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt of door contact met ons op te nemen via info@luisterpuntbibliotheek.be. We behandelen je gegevens met respect. Op www.luisterpuntbibliotheek.be vind je onze privacyverklaring. Door het keuzevakje aan te vinken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden. Luisterpunt gebruikt Mailchimp voor de nieuwsbrief. Door het keuzevakje aan te vinken ga je er ook mee akkoord dat je gegevens verwerkt worden door Mailchimp. Lees het privacybeleid van Mailchimp.