FEEST!

feestlogo Luisterpunt, met een 5 en een kroontje verwerkt in het gewone logo

 

Luisterpuntbibliotheek blaast vijf kaarsen uit. Dat willen we niet ongemerkt laten voorbijgaan!

We willen vieren, we willen feesten. Dit doen we op vrijdag 14 juni in de Balzaal van de Vooruit in Gent. Wij nodigen u van harte uit om samen met ons te feesten, te vieren. 

Het programma ziet er als volgt uit:

Om 18u30 begint het literaire gedeelte met een vrouw die boeken schrijft, een man die vooral poëzie uitvindt en een man die informatieve boeken schrijft, kortom met Annelies Verbeke, Peter Holvoet-Hanssen en Bart Van Loo. Zij schreven een citybook-verhaal over Gent, Oostende en Chartres. Ze lezen voor en daarna heeft Frieda Van Wijck een gesprek met hen drie samen. Dit literaire luik wordt georganiseerd in samenwerking met het Vlaams-Nederlands huis deBuren.

Om 20u15 nipt u van een glaasje cava terwijl Luisterpuntvoorzitter Albert Keersmaekers u vergast op een verjaardagsspeech. Daarna volgen hapjes en drankjes.

Om 21u30 spelen de fantastischte muzikanten Sacha Van Loo en Geert Maeckelbergh een samenspel van Balkan blues, Braziliaanse en Kaapverdische melancholie, eigen werk en lichte jazz.
Geert Maeckelbergh, gewapend met een absoluut gehoor, vingervlugheid en een ontembare muzikale nieuwsgierigheid, bespeelt met zijn piano verschillende stijlen, gaande van jazz en pop tot wereldmuziek. Sacha Van Loo zingt liederen uit Oost-Europa, begeleidt zichzelf op een Russisch accordeon en is een hartstochtelijk vertolker van de muziek die hij o.a. van zijn Oekraïense grootmoeder leerde.

Rond 22u bent u zelf aan de beurt. Strek en plooi de benen op uw favoriete dansplaten tijdens ons swingend danscafé. DJ GaGa zorgt voor de dansplaten, breng zelf uw goede vorm mee!

Uiteraard zorgen we voor begeleiding op vaste tijdstippen van het treinstation Gent-Sint-Pieters naar de Vooruit en terug. Plaats van afspraak: de centrale hall van het station. Tussen 17u en 18u op die bewuste vrijdag 14 juni staan daar mensen klaar. Om 17u30 en om 18u vertrekken we naar de Vooruit. Ook vanaf 19u staan we klaar, om om 19u30 te vertrekken. En indien u wenst brengen we u om 22u45 en 23u30 terug van de Vooruit naar het station. 
Mocht u met de auto komen, dan raden we u aan om te parkeren in Parking 10 onder het Sint-Pietersplein. Deze parking is 24 op 24 uur open.

Om in schoonheid te eindigen bieden we u de mogelijkheid aan om de volgende dag, dus op zaterdag 15 juni, om 11 uur deel te nemen aan een bezoek aan het STAM, het nieuwe Stadsmuseum in de Bijloke, of, eveneens om 11 uur, aan een wandeling door het historisch stadscentrum.
Beide activiteiten worden begeleid door gidsen. De schitterende abdij- en kloostergebouwen van de Bijloke, waarin het STAM gehuisvest is, zijn op zich al bezienswaardigheden. De gidsbeurt duurt anderhalf uur. Prijs per persoon: 4,5 euro (gratis voor de begeleider van een blinde of slechtziende persoon). De wandeling door het historische stadscentrum duurt twee uur en kost 5 euro per persoon. Drie proevertjes zijn inbegrepen.

Voilà. Hopelijk hebben we u een beetje kunnen warm maken om deel te nemen aan ons Groot Feest. Weet vooral dat we zonder u niet compleet zijn.

Reserveren hoeft niet, maar is wel aanbevolen. Daarbij kunt u dan meteen uw favoriete dansplaat aanvragen…

Reserveren is wel noodzakelijk als u begeleiding wenst van of naar het station, of als u de dag erna wil deelnemen aan het bezoek aan het STAM of aan de wandeling met de drie proevertjes.

U kunt daarvoor bellen naar 02 423 04 11 of een bericht sturen naar info@luisterpuntbibliotheek.be.

Verkiezing tot allerbeste inlezer.

Naar aanleiding van onze vijfde verjaardag en van 2013 als jaar van het voorlezen, zouden wij uw medewerking willen vragen aan de verkiezing van de allerbeste inlezer. Een man of een vrouw, uit Vlaanderen of uit Nederland, dat maakt allemaal niet uit. Maar wat voor u als een paal boven water staat is dat hij of zij schitterend, echt schitterend kan voorlezen. Manmanman. Vrouwvrouwvrouw.

Kent u zijn of haar naam, des te beter. Geef hem a.u.b. door aan ons en dan houden wij de stand bij. Kent u zijn of haar naam niet of niet meer, maar weet u nog wel over welk boek het gaat, geeft u dan a.u.b. de titel daarvan door en dan zoeken wij wel uit wie het heeft ingelezen. U mag twee namen en/of boeken doorgeven. Telefonisch of via e-mail. Ook op het inschrijvingsformulier waarover we daarnet spraken, kunt u uw twee stemmen invullen.

En de winnaar? De winnaar, die wordt op ons feest op 14 juni zodanig in de bloemetjes gezet dat hij of zij er niet goed van wordt…

Logo's van onze sponsors