Breng ons een bezoekje op de Familiedag van de Brailleliga!

drie kinderen met een leesbeperking die lachen

Op zaterdag 14 mei organiseert de Brailleliga haar jaarlijkse Familiedag, een gratis evenement boordevol ontdekkingen, uitwisselingen en ontspanning voor blinde of slechtziende personen van 6 tot 18 jaar. Ook ouders, grootouders, broers en zussen zijn van harte welkom. De Familiedag vindt plaats van 10u tot 17u30 in La Tricoterie in Brussel (Théodore Verhaegenstraat 158).

Van 10u tot 16u30 zijn er doorlopende activiteiten, zoals: 

  • Literatuur: Breng ons een bezoekje en we vertellen je meer over Daisy-luisterboeken en de gratis Anderslezen-app! Ontdek op de andere stands ook de verhalenkoffer, Luni en Jooki en nog meer aangepaste formaten en mogelijkheden om je leesplezier te (her)ontdekken.
  • Sport: Welke sporten kan je beoefenen met een visuele handicap? Vind alle informatie die je nodig hebt bij Handisport en Parentee.
  • Spelletjes: Ontdek spellen die zijn aangepast voor personen met een visuele beperking.
  • Technologie: Ontdek toegankelijke videospelletjes in aanwezigheid van twee gamers, de ene blind, de andere slechtziend. Leer ook nuttige apps kennen!
  • Look & Love: Spermalie informeert jou over het lichaam en seksualiteit. Wie er goed uit wil zien, kan een infosessie volgen bij Nele, een make-up artist met een visuele handicap
  • Knutselen: Laat je creativiteit de vrije loop op de gerecycleerde materialen en ga naar huis met je eigen kunstwerk.

De dag wordt afgesloten met een concert van zangeres Blanche en Electro-DJ Funky Fool. Ontdek het volledige programma. 

Kom je graag langs? Inschrijven kan op de website van de Brailleliga.

Misschien tot dan!