Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Hoe bereikt u Luisterpunt - Laken?

Met het openbaar vervoer

Trein

Vanuit Brussel-Noord is er een treinverbinding met het station Bockstael (reisduur 5 minuten). Aan de uitgang van station Bockstael volgt u de Bockstaellaan omhoog, richting Bockstaelplein (met voormalig gemeentehuis en Brico). Voorbij het plein volgt u de Bockstaellaan. Na ongeveer 100 meter links is de Gustave Schildknechtstraat.
Vanaf Brussel-Noord naar Bockstael rijden de treinen op werkdagen tweemaal per uur, bijvoorbeeld om 9.10 (richting Aalst) en 9.43 (richting Dendermonde).
Vanaf Bockstael naar Brussel-Noord vertrekken de treinen alle uren om .13 (richting Geraardsbergen) en .46 (richting Brussel-Zuid). Deze treinrit duurt ongeveer 4 minuten. 

Raadpleeg de dienstregeling van de NMBS om uw reis te plannen.

Bus

Aan Brussel-Noord kunt u ook een bus van De Lijn nemen. Buslijnen 230, 231, 232, 233, 240, 241, 242, 243, 245, 246, 250 en 260 stoppen aan de halte Brussel-Nekkersdal, E. Bockstaellaan, 50 meter van de bib. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten in vlot verkeer.

Raadpleeg de dienstregeling van De Lijn om uw reis te plannen.

Metro

Luisterpunt is met de metro te bereiken vanuit het treinstation Brussel-Zuid: u neemt lijn 6 richting Koning Boudewijn tot Pannenhuis (8ste halte).
U kunt ook de metro nemen vanuit het Centraal Station: dan neemt u lijn 1 richting Weststation of lijn 5 richting Erasmus (zelfde perron) tot Beekkant (5de halte). Blijf op hetzelfde perron en neem op het andere spoor de metro richting Koning Boudewijn (lijn 6) tot Pannenhuis (4de halte).
U stapt af in metrohalte 'Pannenhuis'. Bij de uitgang gaat u naar links (Charles Demeerstraat). Aan het einde op het plein neemt u links de Bockstaellaan en steekt direct de straat over en u neemt direct rechts de Drootbeekstraat. De eerste straat links is de G. Schildknechtstraat. Ongeveer 100 meter verder aan linkerzijde bevindt zich in nr 28 de bibliotheek.

Met de wagen

Uit de richting Gent - E40

Aan het rond punt in Groot-Bijgaarden volgt u richting Zaventem. Op de grote ring rond Brussel neemt u afrit 8 (Wemmel). Op het einde van deze afrit rijdt u naar rechts, onder de brug en vervolgens rijdt u rechtdoor. Zo komt u op de Houba de Strooperlaan. Verderop wordt dit de Emiel Bockstaellaan. Deze laan volgt u steeds verder in de richting van Centrum Laken, langs het voormalig gemeentehuis van Laken (Emiel Bockstaelplein). Zo'n 50 meter na het plein links rijdt u de Gustave Schildknechtstraat in (nr. 28).

Uit de richting Antwerpen - E19

(via Mechelen) of Leuven (Luik) - E40
Neem de grote ring rond Brussel in de richting van Gent. U neemt de afrit 7 bis & 8 (Wemmel - Expo - Brussel - Laken). Vanaf hier volgt u verder de richting Wemmel - Expo (niet richting Brussel-Laken). Zo komt u bij afrit 8. Op het einde van deze afrit rijdt u naar links. Zo komt u op de Houba de Strooperlaan. Verderop wordt dit de Emiel Bockstaellaan. Deze laan volgt u steeds verder in de richting Centrum Laken, rechtdoor over het Emiel Bockstaelplein (gemeentehuis van Laken). Zo'n 100 meter na het plein neemt u de 2e links en rijdt u de Gustave Schildknechtstraat in (nr. 28).

Vanuit het centrum van Brussel

Neem de kleine ring in de richting van Koekelberg. Aan Brasserie "Au Duc de Brabant" slaat u rechts af en neemt u de Jubelfeestlaan. Volg de Jubelfeestlaan zolang tot ze na een rondpunt overgaat in Emiel Bockstaellaan. Hierna is de tweede straat rechts de Gustave Schildknechtstraat (nr. 28).

Parkeren

De straat van de bibliotheek bevindt zich in een blauwe zone. Vergeet uw parkeerschijf niet.
Er is meestal parkeergelegenheid in de buurt van de bibliotheek. Wij raden u aan om geen waardevolle voorwerpen in uw auto achter te laten.

Een stevige wandeling

Te voet bereikt u Luisterpunt in 25 minuten vanaf Station Brussel-Noord.
U verlaat het station via de meest noordelijke uitgang (vanaf de sporen naar de hal en dan rechtsaf). Buiten, onder aan de trappen steekt u de straat (die het spoor kruist) over en slaat u linksaf. U kruist de Koning Albert II-laan en vervolgt tussen de hoge flats (Demolstraat), steekt weer een straat over en neemt een voetpad langs een woonflat, steekt weer een straat over en neemt het voetpad met aan uw rechterhand een schoolgebouw. U steekt weer een weg (Willebroekkade) over en steekt bij de verkeerslichten over richting kanaal. U gaat over de brug en slaat bij het tankstation rechtsaf (Havenlaan). U volgt de Havenlaan tot u links bij het kantoor van Febetra de Stapelhuisstraat ziet. Die slaat u in. De Stapelhuisstraat verandert van naam in Dieudonné Lefevrestraat. Aan het eind slaat u rechtsaf de Moorsledestraat in; u komt op een kruising: schuin links is de Schildknechtstraat.


plan met de ligging van de bibliotheek in Laken

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Alfred Birney wint de Libris Literatuurprijs met 'De tolk van Java', zijn vader-zoonroman over het koloniale verleden in Nederlands-Indië (Daisy 24802, 16:58)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Toegang geweigerd

Toegang geweigerd

Danny De Vos

Op vakantie op het Griekse eiland Argos, ontmoet Nick (14) de bootvluchteling Zaïd (13). Hij besluit om een dagje met Zaïd te ruilen, maar door dat...

Netwerker van God voor de mensen

Netwerker van God voor de mensen

Emmanuel Van Lierde

Luc Van Looy werd op 1 februari 2004 gewijd tot dertigste bisschop van Gent. Tertio-redacteur Emmanuel Van Lierde voerde lange gesprekken met deze...

Het huis van de zalmen

Het huis van de zalmen

Marc Reugebrink

Een uitbater van een exclusief restaurant wordt geconfronteerd met de dood van zijn moeder, waarna hij, afgeleid door restaurantperikelen, zijn...