Boekenweek 2022: Vraag het geschenk en essay aan!

Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld met het Boekenweekgeschenk en -essay

Uitstel, maar geen afstel. De Boekenweek, die oorspronkelijk gepland stond in maart, vindt deze maand plaats! Van 9 tot en met 18 april vieren we dit heuse boekenfeest, georganiseerd door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Het geschenk 'Monterosso mon amour' is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, het essay 'Het warmtefort' door Marieke Lucas Rijneveld. Hieronder stellen we de twee boeken voor, met ook een luisterfragment. 

cover boek Monterosso mon amour van Ilja Leonard Pfeijffer

Monterosso mon amour

Ilja Leonard Pfeijffer

Carmen waagt een sprong in het diepe van haar verleden. Niets wat haar daartoe dwingt. Ze is de welgestelde echtgenote van een ex-diplomaat, drinkt zonder wroeging haar middagsherry en is als literatuurliefhebster zeer actief in de plaatselijke openbare bibliotheek. Opspelende herinneringen aan haar eerste vakantie in Monterosso, waar ze onder water haar eerste zoen kreeg, brengen haar ertoe het vliegtuig naar Italië te nemen. Wie weet komt ze Antonio na al die jaren nog eens tegen. Maar door onvoorziene omstandigheden zal ze veel langer in Monterosso moeten blijven dan de bedoeling was. x

Daisy 318671, speelduur: 2:46. 
Braille 46863
, 5 braillebanden.

cover boek Het warmtefort van Marieke Lucas Rijneveld

Het warmtefort

Marieke Lucas Rijneveld

Basisschool De Regenboog in Nieuwendijk is aan vervanging toe en moet gesloopt worden. Maar omdat er zich in het leegstaande pand een kolonie zeldzame vleermuizen heeft gevestigd, kan de sloop niet doorgaan. Marieke Lucas Rijneveld bezoekt de school om er afscheid te nemen en herinneringen op te halen. De dierbaarste herinneringen aan het veilige “warmtefort” gaan uit naar zijn “eerste liefde”, juf Christa uit groep 1.

Daisy 318672, speelduur: 2:00. 
Braille 46864
, 3 braillebanden.