Inspirerende voorbeelden voor bibliotheken

Wil je graag Daisy-boeken in de kijker zetten, maar ben je nog op zoek naar inspiratie? Op deze pagina vind je goede voorbeelden om je op weg te helpen! Heb je zelf leuk materiaal? Aarzel niet en stuur ons een e-mail. We zetten je bib met veel plezier in de kijker! 

Collectie Daisy-cd's

De bibliotheek van Lommel ontwierp zelf een fraaie stand om hun Daisy-collectie voor volwassenen in de kijker te zetten.

Daisy-stand in bib Lommel

In de bibliotheek van Kortrijk staan de Daisy-boeken op een centrale plaats, vlak bij de grootletterboeken. De stand bevat naast Daisy-cd's ook folders en flyers van Luisterpunt. 

Anderslezen-stickers

Maak Daisy-online-luisterboeken zichtbaar in je bibliotheek met de Anderslezen-stickers! Heel wat bibliotheken kleven het logo van de Anderslezen-app op de boekruggen van de jeugdcollectie. Zo zien kinderen en jongeren met leesmoeilijkheden meteen welke gedrukte boeken er ook als Daisy-luisterboek bestaan: ideaal om te lezen en luisteren tegelijk. Bovendien kunnen ze in dezelfde rekken snuisteren als hun klasgenoten, wat een boost is voor hun zelfvertrouwen!  

Onder andere bibliotheek Affligem, Moerbeke, Essen en Arendonk gebruiken de Anderslezen-stickers.

Belangrijk is wel dat je aan bezoekers duidelijk maakt wat deze stickers precies betekenen. Zo maakte Bibliotheek Arendonk een informatiebordje over Daisy-boeken en het logo van de Anderslezen-app. 

Makkelijk Lezen Plein

In Bibliotheek Essen en Bibliotheek Tremelo maken Luisterpunt en de campagne 'Ik haat lezen' vast onderdeel uit van het Makkelijk Lezen Plein! 

Op het Makkelijk Lezen Plein van Tremelo kan je de Anderslezen-app meteen uitproberen, handig! 

Luisterhuisje

De Daisy-luisterboeken voor kinderen vind je in Bibliotheek Westerlo terug in het Luisterhuisje! Aan de gevel van het huisje staan de Daisy-cd's, en binnenin kunnen ze de Anderslezen-app uitproberen.

Het Luisterhuisje in Bibliotheek Westerlo

Themastand

In Bibliotheek Hamme vond je Daisy-boeken terug aan de Halloween-stand. Bibliotheek Maldegem maakte van ons #LikeMe-project gebruik om een #LikeMe-leeshoek te maken met ook informatie over de Anderslezen-app en de Daisy-speler. En ook Bibliotheek Oostkamp heeft een inspirerende infostand over Daisy-luisterboeken! 

Promotiemateriaal

Een aantal bibliotheken maakten zelf een folder, flyer, poster, webpagina, ... over Daisy-luisterboeken en de Anderslezen-app. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden: