Verb(l)ind presenteert: de beste wensen van tien schrijvers én Dichters van Wacht!

tekening van dame die beste wensen neerpent aan haar bureau. erboven staat 'beste mensen. verb(l)ind.be. ernaast staat een tekening van twee personen die met elkaar bellen. erboven staat 'dichters van wacht'.

We tellen af naar het nieuwe jaar in 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 brieven! Elke dag tot en met zondag 1 januari 2023 deelt Verb(l)ind op Facebook en in hun nieuwsbrief tien wensen van tien mensen. Van schrijvers voor wie zoeken naar zin vanzelfsprekend is, die wonderlijke dingen doen met woorden. In de vorm die hen best past - een brief of een gedicht. Aan wie? Dat ontdek je al lezend, brief per brief.

Verb(l)ind is een non-profit-organisatie die verbindende initiatieven organiseert, zoals tien wensen van tien mensen! De schrijvers die hun wensenbrief delen zijn Joke Van Leeuwen, Peter Terrin, Sylvie Marie, Wouter Deprez, Stefaan Degand, Fikry El Azzouzi, Stefan Perceval, Antjie Krog, Nele Van den Broeck en Angelo Tijssens.
Lees je ook mee? Surf naar https://verblind.be/.

Dichters van Wacht

Naast tien inspirerende brieven kan je vanaf 30 december elke vrijdagavond een dichter van wacht bellen. ‘Dichters van wacht’ is een project van Verb(l)ind, dat begon tijdens de paasvakantie van 2020 – in volle lockdown. Wie het nummer belde, werd via een poëtisch keuzemenu doorverbonden met een dichter en genoot van een gesprek, een gedicht, even samen stilstaan. En nu kan je dus elke vrijdagavond, tussen 20 en 22 uur, opnieuw een dichter aan de lijn krijgen.
Gewoonweg voor een gedicht of als je op zoek bent naar woorden. Dus laat van je horen en bel de dichters van wacht. Zij luisteren en fluisteren je een gedicht in het oor of geven je inspiratie en zin.

Wanneer? Elke vrijdagavond vanaf 30 december 2022 - tussen 20 en 22 uur
Hoe? Via het gratis nummer 0800 11 233.