Vanaf nu vraag je Daisy-boeken meteen in de Anderslezen-app aan

Het stond hoog op onze wenslijst en misschien ook op die van jou: boeken opzoeken en aanvragen in de Anderslezen-app, zonder langs Mijn Luisterpunt te  passeren. En goed nieuws: sinds eind augustus is het zover! Als Daisy-online-lezer kan je nu alles binnen de Anderslezen-app regelen: boeken opzoeken, aanvragen en inleveren.

Hoe werkt het? 

Zorg dat je de nieuwste versie van de Anderslezen-app op je toestel hebt staan. Als je app niet automatisch geüpdatet werd, ga je naar de Play Store of de App Store, en zoek je naar ‘anderslezen’. Werk de app bij. Ga dan als volgt te werk:

  1. Druk op het hoofdmenu linksbovenaan en vervolgens op ‘Zoeken’.
  2. Geef de gewenste titel en/of auteur in. De zoekresultaten verschijnen.
  3. Druk bij het gewenste boek op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Aanvragen’. Het boek staat nu op je online boekenplank. 

In de video hierboven laten we zien hoe het werkt. 

Nog goed om weten

  • Bij elk zoekresultaat vind je ook een optie ‘Meer info’. Als je daarvoor kiest, kom je op de detailpagina terecht met meer info, zoals de korte inhoud, de speelduur, het jaar van uitgave enzovoort. 
  • Op je online boekenplank kunnen nog steeds maximaal vijf boeken tegelijk staan. Indien je er al vijf hebt, moet je eerst eentje inleveren. Dat doe je door bij het desbetreffende boek op de drie bolletjes te drukken en vervolgens op ‘Inleveren’.
  • Bij een zoekopdracht, bijvoorbeeld ‘Aspe’, verschijnen de meest recente boeken bovenaan.
  • Uiteraard blijft het nog steeds mogelijk om boeken aan te vragen via Mijn Luisterpunt en onze webcatalogus, daar is niets veranderd.

In de toekomst breiden we de catalogusfunctie in de app nog verder uit. Zo wordt de informatie op de detailpagina aanklikbaar, zodat je van daaruit gemakkelijk verder door ons aanbod kan snuisteren, en zal je de zoekresultaten kunnen sorteren zoals je wil. Op de planning staat ook een uitgebreid zoeken-functie, waarmee je gericht kan zoeken op auteur, reeks, genre, leeftijd, enzovoort. Ten slotte zorgen we later voor de mogelijkheid om boeken in de app op een wenslijst te plaatsen.

Vragen?

Heb je vragen over de Anderslezen-app? Surf naar www.luisterpuntbibliotheek.be/anderslezen-app. Je kan ook onze uitleendienst contacteren op info@luisterpuntbibliotheek.be of 02 423 04 11.