Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Gedichtendag

Gedichtendag

De laatste donderdag van januari is steeds een feest voor poëzieliefhebbers: Gedichtendag, het begin van een hele Poëzieweek.

Dit jaar schreef de excentrieke Nederlandse dichter/auteur/performer Jules Deelder het Poëziegeschenk. Het thema van de Poëzieweek, humor, wordt door Deelder op eigenste Rotterdamse wijze gekneed in ‘Rotterdamse kost’ (Daisy 24561, 0:05). Hij las de gedichten zelf in. Eén gedicht staat centraal als luisterfragment in de kijker  (mp3). Smaakt dit naar meer? Wilt u ‘Rotterdamse kost’ helemaal lezen, aarzel dan niet om het te downloaden. Ontvangt u dit hebbedingetje liever op een schijfje? Laat het ons weten en we sturen het meteen op.

Peter Verhelst wint de Herman de Coninckprijs 2017 met ‘Als je geen contact meer hebt met de dingen’, een gedicht uit zijn bundel Zing zing (Daisy 24332, 1:22).

In heel Vlaanderen en Nederland vinden van 26 januari tot en met 1 februari tal van activiteiten plaats, alle info vindt u op http://www.poezieweek.com.

Nog drie poëzietips van het huis, met telkens een link naar een fragment op ons YouTube-kanaal: ‘Dit is geen slaapkamer meer nu’ van Christophe Vekeman (Daisy 23996, 1:10) , ‘Kameleon’ van Charlotte Van den Broeck (Daisy 24301, 1:01) en tot slot ‘Ben jij liefde’ van Mustafa Kör (Daisy 24560, 0:41). Alle drie lazen ze hun bundel met verve zelf in.

Veel poëzieplezier!

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Met 'Een soort van liefde' wint schrijfster en filosofe Alicja Gescinska de Debuutprijs 2017. Daisy 24264, 8:16 - braille 16629, 9 banden

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Tante Teefje

Tante Teefje

Ruth Verstraeten

'Tante Teefje' is een humoristisch verhaal over een jongetje dat de pesterijen van zijn vreselijke tante niet langer pikt. Want hoe lief ze zich ook...

Niemand uit België

Niemand uit België

Guido van Heulendonk

Tijdens de reis naar de bruiloft van zijn dochter, samen met zijn tweede vrouw, herinnert een man zich scènes uit zijn moeizame eerste...

Het jaar van de hond

Het jaar van de hond

Eva Daeleman

In dit boek neemt Eva Daeleman je dag na dag mee in haar rollercoasterbestaan. Een eerlijk en herkenbaar verslag van een jonge vrouw die zoekt,...