Boekenweek 2021: vraag het geschenk en essay aan!

Boekenweek 29 mei tot en met 6 juni 2021, tweestrijd

Corona gooide roet in het eten, maar gelukkig kunnen we toch van de Boekenweek genieten. Van 29 mei tot en met 6 juni vieren Vlaanderen en Nederland de Boekenweek! Thema dit jaar is ‘Tweestrijd’. Bij de Boekenweek horen een geschenk en een essay, die wij je zoals elk jaar aanbieden in Daisy-luistervorm en in braille. 

Het geschenk 'Wat wij zagen' werd geschreven door Hanna Bervoets, het essay 'De genocidefax' door Roxane Van Iperen. Hieronder stellen we de twee boeken voor, met ook een luisterfragmentje. 

Cover boek 'Wat wij zagen'

Boekenweekgeschenk 'Wat wij zagen' van Hanna Bervoets

Kayleigh gaat aan de slag als ‘content moderator’ voor een online platform waarvan ze de naam niet mag noemen. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto’s en tirades moeten worden verwijderd. Het werk is zwaar. Kayleigh en haar collega’s zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar.

Daisy 304030, speelduur: 2:48.
Braille 46098, 5 braillebanden.

Cover boek 'De genocidefax' van Roxane Van Iperen

Boekenweekessay 'De genocidefax' van Roxane Van Iperen

Rwanda, januari 1994. Het is voor Roméo Dallaire, commandant van de VN-vredesmissie ter plaatse, glashelder dat als de VN de komende 36 uur niet ingrijpt, de sluimerende animositeit tussen de Hutu’s en de Tutsi’s zal ontaarden in een ongekend bloedbad. Wanhopig probeert hij de rest van de wereld daarvan te overtuigen, maar die weigert verantwoordelijkheid te nemen. 

Daisy 304031, speelduur: 2:00.
Braille 46099, 3 braillebanden.