Laat je inspireren met 1 stad, 19 boeken!

lichtblauwe achtergrond met vier personen die aan het lezen zijn. In het midden staat geschreven '1 stad, 19 boeken'.

Met ‘1 Stad, 19 Boeken’ zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 bijzondere boeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars, of mensen met een band met Brussel, die graag lezen. De boeken zijn een aanleiding, een excuus, een vertrekpunt. Om te praten, te delen en te inspireren. Luisterpuntmedewerker Diego Anthoons is een van de 19 leesambassadeurs! 

Boekentip van collega Diego Anthoons

Foto van collega Diego. Rechtsonderaan staat een blauwe cirkel met daarin '1 stad, 19 boeken'

Voor de vijfde keer op rij zorgen de Brusselse bibliotheken met dit project voor een fijne leeslijst tijdens de zomermaanden. Boeken in een breed spectrum (fictie, non-fictie, poëzie, graphic novel) uit de rijke oogst van 2021 en 2022. Een aantal van deze boeken hebben we in onze collectie, we zetten ze zo meteen op een rijtje.

Onze collega Diego Anthoons is een van de ambassadeurs en koos voor de verhalenbundel ‘Vaders die rouwen’ van Carmien Michels. Volgens Diego is 'Vaders die rouwen' een bundel met lef, van een van onze grootste opkomende talenten. Het zijn zes lange verhalen over verlies, maar ze zijn onderling erg verschillend, op vlak van genre en stijl. De verhalen zijn ontroerend, spannend, absurd, soms shockerend, maar altijd gevoelig en diepmenselijk: Carmien Michels neemt je mee op een rollercoaster van emoties. Het is een bundel die binnenkomt en je bijblijft. Dit alles in een schitterende stijl, want Carmien Michels is ook een dichter en dat merk je. Het volledige interview met Diego vind je op www.muntpunt.be/diego

Carmien Michels las haar boek zelf in voor onze bibliotheek en Diego ging er uitgebreid met haar over in gesprek. Beluister het interview met je favoriete podcast-app. Zoek op 'Luisterpunt Podcast'

Alle boeken op een rijtje

Volgende boeken zijn al beschikbaar:

Volgende boeken zijn nog in productie:

  • Els Beerten - ‘De rest van ons leven’ van Els Beerten
  • Sang Young Park - ‘Liefde in de grote stad’
  • Lisa Taddeo - ‘Beest’
  • Deborah Levy - ‘Onroerend goed’ 
  • ‘Straatkat’ van Yasmina El Messaoudi
  • Edouard Louis - ‘Veranderen: methode’
  • Dave Eggers - ‘Het alles’ 
  • Kae Tempest - ‘On Connection’. Dit boek is nog niet vertaald naar het Nederlands.
  • Questlove - ‘Creative Quest’ van Questlove
  • De graphic novel ‘Vel’ van Mieke Versyp en Sabien Clement kunnen we door de grote wisselwerking tussen tekst en beeld helaas niet omzetten naar een Daisy-luisterboek.