Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Vrijwillige inlezers gezocht

De meeste boeken in Luisterpuntbibliotheek zijn digitale luisterboeken. Deze boeken worden ingelezen in een studio. Wij zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een goede stem om ons boekenaanbod uit te breiden.

Omdat Luisterpunt voor haar gebruikers het beste wil, stelt het hoge eisen aan ieder aspect van zijn werking. De kwaliteit van de luisterboeken staat daarbij bovenaan. Daarom leggen alle kandidaat-inlezers eerst een stemproef af, die wordt voorgelegd aan de stemmencommissie. Deze beslist of u al dan niet in aanmerking komt om boeken in te lezen. De stemmencommissie waakt zo over de kwaliteit van de inlezers. 

In onze leidraad (Word - 134 kB, Pdf - 346 kB) vindt u de selectiecriteria die de stemmencommissie hanteert. Aan de hand van dit document kunt u zich voorbereiden op uw stem- en leesproef. Denkt u te voldoen aan deze criteria? Trek uw stoute schoenen aan, contacteer een van de studio's (Word - 38 kBPdf - 197 kB) en maak een afspraak voor een stemproef. U beleeft er zelf plezier aan en u maakt er iemand anders gelukkig mee. Een uur per week kan al volstaan om in enkele maanden tijd een boek te produceren. 

Bij de leidraad horen drie bijlagen: de contactgegevens van de verschillende inleesstudio's (Word - 38 kBPdf - 197 kB), het formulier waarmee de proeflezingen worden geëvalueerd (Word - 29 kBPdf - 10 kB), en een aantal handige tips voor inlezers (Word - 16 kB, Pdf - 108 kB).

 

In de Volkskrant van 24 april 2012 verscheen een leuk en interessant artikel 'Voorlezen voor beginners' (Word - 30 kB, Pdf, 28 kB).

In 2013 bracht FM Brussel een bezoekje aan Luisterpunt, en de reporter luisterde even mee met een inlezer. Benieuwd? (mp3)

 

Informatie vrijwilligerswerk

In het kader van de nieuwe wet op het vrijwilligerswerk heeft elke organisatie een informatieplicht tegenover zijn vrijwillige medewerkers. In deze informatienota vindt u gegevens over verzekeringen, vergoedingen, aansprakelijkheid enz. Lees hier de informatienota (Word - 77 kB, Pdf - 77 kB).

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Alfred Birney wint de Libris Literatuurprijs met 'De tolk van Java', zijn vader-zoonroman over het koloniale verleden in Nederlands-Indië (Daisy 24802, 16:58)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Toegang geweigerd

Toegang geweigerd

Danny De Vos

Op vakantie op het Griekse eiland Argos, ontmoet Nick (14) de bootvluchteling Zaïd (13). Hij besluit om een dagje met Zaïd te ruilen, maar door dat...

Netwerker van God voor de mensen

Netwerker van God voor de mensen

Emmanuel Van Lierde

Luc Van Looy werd op 1 februari 2004 gewijd tot dertigste bisschop van Gent. Tertio-redacteur Emmanuel Van Lierde voerde lange gesprekken met deze...

Het huis van de zalmen

Het huis van de zalmen

Marc Reugebrink

Een uitbater van een exclusief restaurant wordt geconfronteerd met de dood van zijn moeder, waarna hij, afgeleid door restaurantperikelen, zijn...