Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Werking/reglement

De gebruikersraad bewaakt en versterkt de kwaliteit en de efficiëntie van de dienstverlening van Luisterpunt.

De gebruikersraad wordt actief betrokken bij de opmaak van beleidsplannen, jaaractieplannen, het productenaanbod, het collectiebeleid en wijzigingen in de dienstverlening. Ook randvoorwaarden van de dienstverlening die directe gevolgen hebben voor de gebruikers zijn voorwerp van de agenda.

Beslissingen die betrekking hebben op kwaliteitsbewaking en -ontwikkeling van de dienstverlening, op de rechten van de gebruikers, op voorlichting van de gebruikers, de klachtenprocedure en -afhandeling, worden voor advies voorgelegd aan de gebruikersraad.

De gebruikersraad kan ook zelf het initiatief nemen om vragen te stellen of een advies te formuleren over voor de bibliotheekwerking relevante onderwerpen en beleidslijnen.

Tussen Luisterpunt en de gebruikersraad werd in maart 2009 een overeenkomst (Word - 63 KB, Pdf - 121 KB) afgesloten, waarin uitgangspunten, doel, samenstellng en werkwijze van de gebruikersraad aan bod komen.

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Alfred Birney wint de Libris Literatuurprijs met 'De tolk van Java', zijn vader-zoonroman over het koloniale verleden in Nederlands-Indië (Daisy 24802, 16:58)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Toegang geweigerd

Toegang geweigerd

Danny De Vos

Op vakantie op het Griekse eiland Argos, ontmoet Nick (14) de bootvluchteling Zaïd (13). Hij besluit om een dagje met Zaïd te ruilen, maar door dat...

Netwerker van God voor de mensen

Netwerker van God voor de mensen

Emmanuel Van Lierde

Luc Van Looy werd op 1 februari 2004 gewijd tot dertigste bisschop van Gent. Tertio-redacteur Emmanuel Van Lierde voerde lange gesprekken met deze...

Het huis van de zalmen

Het huis van de zalmen

Marc Reugebrink

Een uitbater van een exclusief restaurant wordt geconfronteerd met de dood van zijn moeder, waarna hij, afgeleid door restaurantperikelen, zijn...