Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Radioboeken, een mooi verhaal!

Radioboeken, een mooi verhaal!

Op www.radioboeken.eu kunt u gratis 100 Radioboeken downloaden.

Radioboeken zijn luisterverhalen van ongeveer 30 minuten, speciaal voor het Vlaams-Nederlands HuisdeBuren geschreven en ingelezen door Vlaamse en Nederlandse auteurs. Het is een prachtige collectie, een staalkaart van de literatuur van vandaag uit de Lage Landen.
Omdat ze de cultuur uit de Lage Landen zoveel mogelijk willen verspreiden, zijn heel wat van deze verhalen vertaald naar het Frans, Engels en het Spaans. U vindt ze allemaal op de site terug.
En niet te vergeten: er is ook een klein maar fijn aanbod voor kinderen (verhalen van 15 minuten in het Frans en het Nederlands).

Radioboeken beluisteren is een unieke, intieme ervaring. De auteur fluistert u zijn of haar verhaal in.
Luisterpunt zet radioboeken om in Daisy-formaat. Zoek in onze catalogus op radioboek.

OPROEP: Schrijf een recensie van een Radioboek en win een luxepakket op cd!

Kies uit de 100 Radioboeken op www.radioboeken.eu je favoriete verhaal en schrijf een persoonlijke en overtuigende recensie.
100 dagen lang kiest deBuren wekelijks het beste stuk uit. De winnaars krijgen de nieuwste reeks Radioboeken op cd in een prachtige luxeverpakking! De recensies van de prijswinnaars worden daarnaast gepubliceerd op de websites van Knack en deBuren.

Praktisch:
Lengte van de recensies: maximaal 500 woorden. Mailen naar info@deburen.eu. deBuren behoudt zich het recht voor recensies in te korten. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Inzenden kan tot 11/11/2009.

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

De Nederlandse schrijver Maarten 't Hart heeft de J.M.A. Biesheuvelprijs gewonnen met zijn verhalenbundel "De moeder van Ikabod". De prijs is in het leven geroepen om de auteurs van korte verhalen in de bloemen te zetten. (Daisy 24472, 7:30)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

De verborgen geschiedenis van mijn vader

De verborgen geschiedenis van mijn vader

Ronny Mosuse

Antwerpenaar-met-Congolese-roots Ronny Mosuse wil in dit boek meer dan zomaar zijn stamboom uitklaren: ook de ontvoogding van Congo en een jeugd vol...

Blindelings

Blindelings

Kris Van Steenberge

In Blindelings raken Abigaïl, omhooggevallen bourgeoise en Karel, laag geboren zoon van een kroegbazin, verstrikt in elkaars netten. Ze krijgen een...

Paard met laarzen

Paard met laarzen

Jef Aerts

Als de oude Olga overlijdt, neemt Fieke haar circuspaard Lasse mee naar huis. Maar haar ouders willen geen paard in de tuin. Fieke besluit Lasse...